Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

BELLEROOS

Permanente Make-Up Studio

Als je kiest voor permanente make-up, dan ...
 • kies je voor jezelf
 • kies je voor vrijheid
 • verlang en krijg je perfectie
 • verlies je minder tijd bij het aanbrengen van je make-up
 • heb je steeds de perfecte eyeliner of wenkbrauwen
 • heb je letterlijk nooit meer uitgelopen make-up
 • gun je jezelf een verzorgd uiterlijk op  elk moment van de dag
 • vraag je je af hoe het komt dat je er zo flawless uitziet 's ochtends
 • voel je je steeds op en top verzorgd!
 • heb je geen last meer van huidreacties op bepaalde ingrediënten in cosmetica

Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

Permanente make-up of PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Met een flinterdunne steriele naald wordt met een apparaat een speciaal veilig pigment vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeage, wat levenslang zichtbaar blijft en veel harder overkomt, wordt PMU langzaam lichter. Gemiddeld blijft de pigmentatie 1 tot 3 jaar mooi, een opfrissing zorgt ervoor dat de kleuren levendig blijven.

Wat gebeurt er met het pigment in de huid?

Het pigment dat tijdens de behandeling in de opperhuid komt, zal bij het vernieuwen van deze laag verloren gaan. Het grootste gedeelte pigment wordt al na 3-4 dagen afgestoten.            

Men denkt dat het pigment dat tussen de cellen van de lederhuid terechtkomt, kan worden "opgegeten" door de macrofagen (=de opruimers). De resten worden vervolgens via het lymfesysteem afgevoerd. Op deze manier gaat er opnieuw een deel van het pigment verloren. Het pigment word ook in de collagene vezels ondergaan, gezien de doorboring van naald met pigment. Samen met de kleurstoffen van het pigment vormen ze een gekleurd vezelachtig bindweefsel. Dit proces zorgt ervoor dat het pigment voor een deel blijft zitten. Als gevolg van dit natuurlijk proces is het aangewezen om langs te komen voor een touch-up na een aantal weken. 

Hoe verloopt een behandeling?

We starten steeds met een intakegesprek, waarbij een persoonlijke en medische vragenlijst wordt doorgenomen. Vervolgens wordt de PMU voorgetekend  en staan we stil bij het kiezen   van de meest passende vorm en kleur. Daarna wordt de te behandelen zonde voorbereid om zo een zacht mogelijke behandeling te garanderen. Vervolgens start de eigenlijke pigmentatie. Er wordt ongeveer 1 tot 2 u te tijd genomen voor de volledige behandeling.

Is het pijnlijk?

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar goed te verdragen met een van te voren aangebrachte verzachtende crème & met de computergestuurde apparatuur kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden. Een behandeling vlak voor of vlak na de menstruatie kan als iets gevoeliger ervaren worden.

Hygiëne en veiligheid

In de Benelux werd in 2006 een nieuwe wetgeving ontwikkeld die eisen stelt aan de veiligheid en hygiëne bij het uitvoeren van permanente make-up. Dit moet blijken uit een certificaat dat in de behandelruimte aanwezig is. De veiligheid van pigmenten in België & Nederland ligt enorm hoog. In de wetgeving die sinds 2004 van kracht is, werden tevens de pigmenten onder de loep genomen. Pigmenten die allergische reacties kunnen veroorzaken of op de één of andere manier schadelijk zouden kunnen zijn, zijn hiermee verboden. De gebruikt pigmenten zullen trouwens niet reageren onder een MRI-scan. De metaaleigenschappen in de pigmenten zijn te verwaarlozen laag, waardoor u hierbij geen hinder zult ondervinden.
Het is de ijzeroxide in het pigment dat reageert op het magnetische veld en radiogolven, dat ervoor kan zorgen dat je een tintelend en opwarmend gevoel krijgt tijdens een MRI .
Dergelijke pigmenten worden dus niet gebruikt!

Voor wie is pmu niet geschikt?

 • Indien bloedverdunners genomen worden, best even navragen bij je arts.
 • Tijdens zwangerschap of borstvoeding wordt er geen PMU geplaatst.
 • Bij recente botox of collageen-inspuitingen wordt er ook geen PMU geplaatst.
 • Bij oogoperaties is toestemming nodig van de behandelende arts.
 • Als je wimperextensions hebt, kan er geen PMU geplaatst worden.

Wat is het verschil met tatoeëren?

Bij tatoeage creëert men een nieuwe afbeelding, bedoeld als versiering. Met PMU proberen we de natuurlijke lijnen te herstellen, eventueel te accentueren. 

Een tatoeage wordt echter in het onderhuids bindweefsel (de subcutis) geplaatst en dit is ècht permanent. PMU wordt in de lederhuid geplaatst (in de basaalcellenlaag). Deze pigmentatie is hierdoor in feite semi-permanent.

Het mooie hieraan is, dat naarmate we ouder worden, onze gelaatstrekken verzachten,

het haarpigment verandert en de huid en de ogen veranderen. Jouw PMU kan dus mee evolueren qua vorm en kleur, waardoor je bijvoorbeeld kan overschakelen naar een iets minder harde kleur van eyeliner of wenkbrauw.

Kan ik allergisch reageren op pmu?

Allergische reacties na het plaatsen van PMU komen doorgaans weinig voor.  Mogelijkse reacties gaan over overdreven reacties van het immuunsysteem op bepaalde onderdelen van de kleurstof of een ander bestanddeel van de inkt.

De allergische reactie geeft symptomen zoals: een opgezette/verheven huid onder de PMU, schilfering, huidknobbels, roodheid, jeuk,... Onderzoekers stelden vast dat allergische reacties kunnen optreden bij alle soorten en kleuren inkt, maar toch waren er beduidend meer reacties op rode inkt. Indien je twijfelt, kan er altijd een allergietest gedaan worden.

Bij een allergietest worden enkele stipjes pigment onder het huidoppervlak aangebracht vlak achter het oor, of in de haren. Wanneer een allergische reactie na 48u uitblijft, mag u ervan uitgaan da het veilig is om de behandeling te starten.

Het genezingsproces van pmu

Na de behandeling is het perfect normaal dat het genezingsproces van de huid in verschillende fases verloopt. Hiernaast kan je zien in welke stadia je allemaal terechtkomt. Wel is het belangrijk dat je na 4 - 6 weken opnieuw langskomt voor een touch-up.

Concrete nazorg instructies worden schriftelijk meegegeven met de klant na de behandeling

.